Uniek domein met prachtige Kasteelvilla en manege

Verkocht Kalmthout Kastanjedreef 57
Een prestigieus landgoed dat oorspronkelijk dateert van 1851 en verscholen ligt in een schitterende setting van weilanden, loof- en dennenbossen, heide en duinen. Dit zeer exclusieve landgoed omvat diverse karaktervolle gebouwen waaronder een imposante, sfeervolle Kasteelvilla, voorzien van alle luxe en hoogwaaridge afwerking. Er bevindt zich op het uitgestrekte landgoed ook een grote, stijlvolle cottagevilla geschikt als top level gastenverblijf met binnenzwembad en sauna, een manege met professionele indoor piste met paardenstallen, ontvangstruimte, gedraineerde buitenpiste, diverse bijgebouwen, een conciërgewoning en fraai aangelegde tuinpartijen.
Deze verschillende panden zijn tevens verkavelbaar.

Dit in neoklassieke stijl bebouwde en ingerichte landgoed loopt uit in het fraaie duinlandschap van de Kalmthoutse heide en ligt zeer centraal ten opzichte van boeiende steden zoals Antwerpen en Brussel, met zeer snelle trein- en vliegverbindingen naar Amsterdam, Parijs of Londen.

De KASTEELVILLA
Dit markante gebouw met 5 ... verdiepingen inclusief souterrain, vormt het centrale hoofdverblijf van het landgoed. De herbouw en grondige renovatiewerkzaamheden hebben maar liefst 5 jaar in beslag genomen. De kasteelvilla voldoet aan de hoogste, hedendaagse bouweisen en is uitgerust met de meest geavanceerde apparatuur voor centrale verwarming, lucht- en waterbehandeling, grond/vloerkoeling, zonne-energie, domotica besturing elektronica, telefonie, audio- en beeldtechniek, centraal stofzuigsysteem, security monitoring, alarmbeveiliging etc.

Het gebouw heeft een hoofdingang met imposante bordestrap en balkon dat uitkijkt over de aangelegde tuinpartij en beeldhouwwerk van de bekende Belgische kunstenaar 'Eric Verhelst'. In het souterrain bevindt zich een grote garage die plaats biedt aan minimaal 4 auto’s, verder bevindt zich daar een fitnessruimte, een was- en strijkkamer met berging, een kluis voor archief, een wijnkelder en enkele ruimten voor technische installaties en apparatuur. Boven het souterrain bevinden zich nog 4 woonlagen die zowel via een indrukwekkende trappartij als via een lift zijn te bereiken.

Gelijkvloers
Op de begane grond zijn rondom de grote ontvangsthal met de monumentale trap die voorzien is van fraai geornamenteerd smeedijzer van kunstenaar ‘de Beus’ en origineel houtsnijwerk van kunstenaar 'Bruno de Smedt', de vestiaire, de salon, eetkamer, keuken, bijkeuken en het kantoor met bibliotheek gegroepeerd. In de zeer ruime en sfeervolle salon bevindt zich een monumentale open haard opgetrokken in Bourgondisch witte steen. De keuken is professioneel ingericht en voorzien van een kookeiland en alle benodigde keukenapparatuur en heeft een sfeervolle zit- en eetkamerruimte met uitzicht op het weidelandschap. Dan is er nog een stijlvolle ontvangstkamer annex eetsalon en een bibliotheek c.q. kantoor (met een optie voor een open haard), en een gastentoilet.
Het welnessgedeelte is heel bijzonder . Het binnenzwembad is voorzien van fraai, handingelegd mozaïekwerk en een indrukwekkende door kunstenares 'Danielle Brouns' gemaakte muurschildering. Alle raampartijen zijn voorzien van automatisch regelbaar blinderingsglas. Verder bevinden zich hier een kleedruimte met toilet, een jacuzzi voor 8 personen, een stoombad, sauna, massagedouche, voetenbad en koudwater dompelbad.

De 1e etage
Hier bevinden zich drie slaapkamers met sfeervolle massief eiken parket- vloeren en elk met een eigen in zeer luxe marmersoorten uitgevoerde badkamer met bad, douche en toilet. Ook is er op deze etage een gemeenschappelijke kitchenette en een linnenkamer. Op dezelfde etage bevind zich de zeer ruime "master bed room" met een open slaapruimte met hemelbed, 2 dressings, een royaal zitgedeelte, een schitterende badkamer met duo-ligbad en een unieke, doorschijnende onyx wand. Er is een open haard, een aparte douche-tempel en een separaat toilet/bidet.

De 2e etage
Ook hier zijn 4 ruime slaapkamers gesitueerd. Wederom voorzien van massief eiken vloeren en met elk een eigen badkamer in geheel eigen stijl en van bijzondere marmersoorten voorzien, met bad, douche en toilet. Op de open hal bevindt zich een zithoek en een volledig ingerichte keuken.

De 3e etage
Wat hier onmiddellijk opvalt is de bijzondere ruimte met fraaie koepel die is uitgevoerd in gekleurd glas-in-lood en ondersteund wordt door 4 vrouwenfiguren, afgeleid van de Griekse mythologie. Naast een bergruimte en een kamer voor besturingstechniek en klimaat- beheersing, zijn er twee ruimtes ingericht voor meditatie en ontspanning, voorzien van geavanceerde audio- en filmtechniek . Verder is er een toilet en een keuken/bar. Via deze verdieping kan men d.m.v. een vliestrap naar het dak waar zonnepanelen voor warm water, onzichtbaar voor de omgeving, staan opgesteld.

Anderzijds vinden we op dit prachtige domein oa. ook een prachtige villa terug.

De COTTAGE VILLA met een bewoonbare oppervlakte van 680 m² ligt idyllish tegen de aangrenzende bosrand. De fraaie toren van dit statige pand zorgt voor een stijlvolle aanblik en geeft het gehele complex allure. De in 1996 volledig en met veel zorg voor detail gerenoveerde villa bestaat uit 3 woonlagen en beschikt in het souterrain over een groot, luxe welnessgedeelte met oa. Een binnenzwembad, sauna en massagebad. Op de begane grond bevindt zich de inkomhal met de trap naar de 1e verdieping, een sfeervolle living met open haard, een werk/leeshoek en aansluitend een TV-kamer met houtkachel. De goed en compleet ingerichte keuken bevat een luxe kookeiland en gezellige eethoek.
De eerste verdieping omvat twee slaapkamers, toilet en badkamer met ligbad en douche. Een speels houten balkon geeft uitzicht op de omliggende bospartijen.
Op de 2e verdieping zijn de ‘master bed room’ met dressing en een eigen aparte badkamer met ligbad, douche en toilet te vinden. Het hele gebouw is voorzien van centrale verwarming en alle luxe voorzieningen die men zich maar kan wensen. Er is bij de renovatie gebruik gemaakt van originele natuurleien, de beste kwaliteiten hardhout en exclusieve marmersoorten. Ook is voorzien een aangebouwde garage met ruimte voor twee auto’s.

De Markgraaf is een ideaal bezit voor iedereen die van een imposant historisch landgoed houdt maar dan wel met alle hedendaagse luxe en comfort. Bovendien biedt De Markgraaf de paardenliefhebber een professionele MANEGE met alle voorzieningen om het professioneel houden van paarden in elke gewenste vorm en zeker op topniveau mogelijk te maken. De voormalige boerderij is gedeeltelijk afgebroken en de koeienstal is volledig gerestaureerd en biedt plaats aan 11 luxe paardenboxen met wasplaats en solarium.
De 50 x 20 meter grote binnenpiste is voorzien van een sproei-installatie, moderne verlichting, professionele geluidsinstallatie en verwarming. De bovenverdieping biedt een mooi zicht op deze binnenpiste en beschikt over een professionele horeca-unit met bar, biertap en sfeervolle zitruimtes. Dus uitstekend geschikt als restaurant- en ontvangstruimte met alle mogelijkheden voor recepties, presentaties en optredens.
De buitenpiste heeft een afmeting van 60x20 meter en is volledig gedraineerd. De buitenpiste grenst aan een weidelandschap van ongeveer 15 hectare met afrastering waar alle ruimte is voor een vrije uitloop en het grazen van een kudde paarden. Het landgoed wordt bovendien omringd door een vrij toegankelijk natuurreservaat van bijna 6000 hectare bestaande uit weilanden, bossen, uitgestrekte heidegebieden en duinen waar lange en mooie tochten te paard zijn te maken.
Voor de ‘volbloed’ paardenliefhebbers is landgoed de Markgraaf een waar Eldorado…

LIVING THE DREAM, is de juiste omschrijving van dit unieke prachtige domein!!!
Lees meer Verberg