U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Onze diensten

Bij Immo Matrix kan u rekenen op een full service voor de verkoop of de verhuur van uw woning. Gelukkig kan u op onze know how rekenen zodat u volledig 'ontzorgd’ wordt !  

Schattingen
  • Correcte Waardebepaling voor verkoop
  • Taxatie van uw onroerend goed
Verkopen
Verhuren
Wettelijke verplichte documenten
  • Energie Prestatie Certificaat
  • Plaatsbeschrijving
  • Elektrische Keuring
Aankoopbegeleiding
Aanvullende diensten
  • Verzekeringen
  • Hypothecaire leningen
  • Vermogensplanning

Schattingen

Correcte Waardebepaling voor verkoop

Onze ervaren makelaars geven u een correcte en realistische waardebepaling van de woonst of het pand dat u wenst te verkopen.  De prijszetting is niet enkel gebaseerd op gevoel maar ook op gelijkaardige panden die in de buurt reeds verkocht werden, de locatie, bereikbaarheid, en nog meerdere waardebepalende factoren.   De correcte prijzetting is niet alleen de basis van een goede verkoop maar ook vertrouwen dat u in ons heeft voor onze samenwerking!

 

Taxatie

Taxeren is het inschatten door een onafhankelijk, erkend en ter zake kundig persoon, van de waarde van alle roerende en onroerende objecten.  Een taxatie is niet enkel om je huis aan de juiste prijs te verkopen, ook bijvoorbeeld in volgende situaties is een uitgebreid taxatierapport nodig:

Verkopen

Bemiddeling bij Verkoop

Immo Matrix biedt u een zeer sterk engagement, een duidelijke commerciële meerwaarde en een samenwerking volgens het “no cure, no pay” – principe. Indien wij ondanks onze inspanningen uw eigendom niet verkopen, bent u ons geen vergoeding verschuldigd.
 

Verhuren

Bemiddeling bij verhuring

 

Wettelijk vereiste documenten

Energie Prestatie Certificaat

Het Energie Prestatie Certificaat(EPC) is een officieel document dat de energie huishouding van uw woning beschrijft bij normaal gebruik.  Om dit certificaat op te stellen, worden metingen gedaan door een erkende deskundige die ter plaatste komt. De metingen worden verwerkt in een berekening via een methode die vastgelegd is door de overheid.  De expert komt dus ter plaatse om vaststellingen te doen van de woning alsook metingen van die oppervlakken die warmteverlies toelaten.  
Het toegekend EPC-certificaat biedt uiteindelijk een indicatie over de energie prestaties van een woning.  Het uitvoeren van energie besparende werken kunnen deze waarde uiteraard positief beïnvloeden.  Een EPC is 10 jaar geldig en wanneer u veel isolerende werken hebt uitgevoerd, raden wij aan om een nieuw EPC op te maken.

Plaatsbeschrijving

Een goede basis om huurschade vast te stellen en te bewijzen zijn de “tegensprekelijke plaatsbeschrijvingen”. De expert komt ter plaatse om vaststellingen te doen van de woning met beschrijvende en bewijzende beelden.  De staat van het onroerend goed wordt zeer gedetailleerd in een rapport opgenomen en door beide partijen goedgekeurd en ondertekend .

Elektrische Keuring

Wist u dat voor de definitieve verkoop van uw woning de elektrische installatie gecontroleerd moet worden? De notaris overhandigt het keuringsverslag samen met de verkoopacte aan de nieuwe eigenaars. Wij organiseren en plannen deze keuring bij een erkend keuringsorganisme zodat het attest op tijd klaar is!  

Aankoopbegeleiding

Op zoek naar een specifieke woonst?

In tegenstelling tot de gewoonte bij onze noorderburen, is de aankoopbegeleiding hier nog niet ingeburgerd, alhoewel we de jongste tijd een kentering bemerken.
Bij een aankoopbegeleiding wordt ons door de klant een beoordeling gevraagd over een onroerend goed dat hij wil aankopen van een particulier, een notaris of een andere vastgoedmakelaar.
 
Ook hier wordt een overeenkomst afgesloten waarin onze opdracht nauwkeurig wordt omschreven. Idem als de verkoopopdracht kunnen wij hier “maatwerk” leveren, gaande van een controleschatting tot prijsonderhandeling met de verkoper.
 
Het grote voordeel voor de klant is dat hij zijn voornemen tot aankoop kan toetsen aan de marktomstandigheden en dat er een controle is op de procedures en formaliteiten voor de eigendomsoverdracht. Van zelfsprekend wordt ook de technische kant van de zaak bekeken en geëvalueerd, zodat onaangename verrassingen kunnen vermeden worden!

Aanvullende diensten

Verzekeringen

MATRIX verzekeringen heeft reeds meer dan 30 jaar ervaring in de verzekeringssector en is gespecialiseerd in het aanbieden van complete verzekeringsoplossingen voor

Dit gaat zowel over de basisverzekeringen zoals onder andere brand, auto en aansprakelijkheid, maar evengoed over pensioenopbouw, overlijdensdekkingen, hospitalisatie- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

In onze 8 kantoren staan 45 medewerkers voor u klaar,  waarvan 7 schadebeheerders dagdagelijks verantwoordelijkheid nemen om uw schadedossier op te stellen, te begeleiden en af te werken. Service is namelijk onze eerste drijfveer.

Hypothecaire Leningen

Denkt u aan bouwen, kopen of verbouwen?
 
Onze kredietmakelaars bij Matrix helpen u daarbij!
 
Wij bekijken uw persoonlijke situatie, vergelijken uw lening bij meer dan 10 kredietverstrekkers en ondersteunen u in het volledige proces van aankoop tot akte.
Bovendien kan u uw schuldsaldoverzekering vooraf bijeen sparen.
 
Advies nodig voor uw lening of hulp bij uw dossier?
Onze specialisten werken graag samen met u een voorstel op maat uit.

Vermogensplanning


Voor deze en vele andere vragen, gaan wij graag met u rond de tafel zitten. Neem contact op met ons voor een open gesprek!
e-mail: info@fpmetris.be;  
tel: 03/294.10.26